Category: NYHETER

Gigantisk Correa portalfräs installerad i Sverige.

Gigantisk Correa portalfräs installerad i Sverige.

Carlstad Machinetools har nyligen installerat en gigantisk portalfräs i Sverige.
Den ca 100 ton tunga maskinen står hos Car-o-Liner i Kungsör.

Correa FOX M 110 är som namnet avslöjar – 11 meter i X. Den är bland annat utrustad med: Heidenhain 640, trådlös handratt, automatiskt fräshuvud UAD 6.000 rpm & 1375 Nm, verktygsväxlare, vibrationsövervakning, CCTV, mätprobar från Renishaw och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskintypen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/fox-m

Maskinen har fem års garanti och levereras komplett med installation. Utöver vår basutbildning har ytterliggare utbildningspaket levererats av Heidenhain Sverige.
– Vi har nu referensmaskiner från hela Correas produktsortiment installerade i Sverige.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat om både villkor och priser med Correa och andra partners, b.la Renishaw och Heidenhain, för att skapa en bra helhet.

/Carlstad Machinetools AB.

Carlstad Machinetools med agenturer på EMO Milano

Carlstad Machinetools med agenturer på EMO Milano

Den 18-23e September hålls den största maskinmässan i Europa – EMO. Carlstad Machinetools kommer att vara där för att träffa er kunder på plats i Hannover, tillsammans med våra agenturer.

Vi representerar nedanstående tillverkare på den svenska marknaden.

CORREA – Hall 13, C51.
Ett märke som gjort sig känt för sina kraftfulla, robusta och avancerade fräsar. Med en genomsnittlig livslängd på 33 år så kan Correa erbjuda 5 års garanti på sina maskiner. Maskinerna är också högteknologiska med mjukvara för att analysera och övervaka bearbetning i realtid.
Carlstad Machinetools har utvecklat ett helhetskoncept för Correas maskiner som innefattar transport, installation, garanti, service, utbildning och verktygspaket.
Detta har resulterat i 12 nyförsäljningar till den svenska marknaden sedan starten av 2021. Vi har nu referenser inom alla maskinsegment från Correa på svensk mark.
För att komma till tillverkarens websida: https://www.nicolascorrea.com/en

PINACHO – Hall 16, D21.
Pinacho, en spansk svarvtillverkare som funnits sedan 50-talet.
Tillverkaren bygger prisvärda CNC och TEACH-IN svarvar, som går att utrusta med C-axel, Y-axel,  drivna verktyg, hydrauliska stödlager, hydraulchuckar, mm. Carlstad Machinetools har levererat över 100 svarvar från Pinacho till svenska kunder genom åren. Flertalet referenser finns.
För att komma till tillverkarens webbsida: https://www.pinachocnc.com/en/

Kontakta oss för mer information eller om ni vill besöka någon av våra leverantörer.
Kontaktuppgifter: Info@cmabs.se
Mvh, Carlstad Machinetools AB.

Reservdelar till Correa & Anayak i Sverige

Reservdelar till Correa & Anayak i Sverige

Carlstad Machinetools tillhandahåller reservdelar för nya och begagnade Correa & Anayak maskiner i Sverige. Vi kan hjälpa kunder bra med våra direktkontakter till fabriken, och vi får samtidigt enklare att identifiera kunder som potentiellt söker en ny ersättningsmaskin.

Som kund är man välkommen att höra av sig direkt till Carlstad Machinetools för reservdelar.
För att byta reservdelar på begagnade Correor eller Anayak maskiner, så rekommenderar vi att man använder sig av auktoriserade bolag.

Vi bistår även servicetekniker och servicebolag med reservdelar till maskiner de utför reparationer på. Det finns många servicetekniker i Sverige som är duktiga på Correa, vilket är naturligt eftersom det sålts hundratals Correor till Sverige sedan 80-talet.

Vi har sedan årsskiftet utökat reservdelshanteringen till att omfatta även äldre begagnade maskiner. Detta är ett steg för att ytterligare centralisera Correas helhet runt Carlstad Machinetools. Vilket kan härledas till utökningen av serviceorganisationen förra året: https://www.cmabs.se/nicolas-correa-utokar-serviceorganisationen-i-sverige/

Correa portalfräs FOX40 till Sverige.

Correa portalfräs FOX40 till Sverige.

Carlstad Machinetools säljer en portalfräs från Correa till Sverige.
Kunden heter MP-Bolagen och återfinns i Ekenässjön utanför Vetlanda.

Peter Thomsen, Verktygschef på MP-bolagen berättar:
– Maskinen ska användas på MP-Bolagens avdelning för pressverktyg. Tillverkningen på MP-Bolagen, pressverktyg är inriktad mot stora transfer- och följdverktyg för slutkunder inom t ex fordonsbranschen. MP-Bolagen kommer i första hand att använda maskinen för bearbetning av stora verktygsplattor i stål och i gjutgods, men även för lågseriebearbetning av stora detaljer till ett antal olika kunder.

Correa FOX40 är som namnet avslöjar – 4 meter i X. Den är bland annat utrustad med: Heidenhain 640, trådlös handratt, automatiskt fräshuvud UDX 10.000 rpm 640 Nm, kylning genom spindel, verktygsväxlare, mätprobar från Renishaw och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/fox

Maskinen har fem års garanti och levereras komplett med installation och två veckors utbildning.

Installation sker under hösten 2023.

– Detta blir den tionde affären med Correa sedan vi övertog agenturskapet.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat om både villkor och priser med Correa och andra samarbetspartners, t.ex Renishaw, för att skapa en bra helhet.

/Alexander Klevenfeldt, Försäljningsansvarig.
Carlstad Machinetools AB.

Carlstad Machinetools säljer ännu en Correa bäddfräs till Sverige

Carlstad Machinetools säljer ännu en Correa bäddfräs till Sverige

Carlstad Machinetools säljer ännu en Correa bäddfräs till Sverige.
Kunden heter Södra Cell och återfinns i Mönsterås.

Correa Xperta 25 och är som namnet avslöjar – 2.5 meter i X. Den är utrustad med Rundbord, Heidenhain 640, indexerande huvud, kylning genom spindel, verktygsväxlare och spåntransportör. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/xperta

Maskinen har fem års garanti och levereras komplett med installation och utbildning. Correa är kända för sin höga kvalitét och långa livslängd. I slutändan handlar det om en stor vinst för de kunder, som väljer en maskin med hög effektivitet och lång livslängd.

Installation sker i början av nästa år.

– Detta blir 8e affären tillsammans med Correa.
Bakom försäljningen ligger ett hårt arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité. Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra samarbetspartners, som Iscar och Renishaw, för att skapa en bra helhet.

/Alexander Klevenfeldt, Försäljningsansvarig.
Carlstad Machinetools AB.

Ny central plats på Elmia 2022!

Ny central plats på Elmia 2022!

Carlstad Machinetools ställer ut på Elmia 2022 för tredje gången i rad.
Detta år befinner vi oss mer centralt på mässan, i monter B04:39.

Vi välkomnar er för att träffa oss och våra leverantörer:
Correa, Pinacho, TOS Hulin, Kiomac, Schiess, mm!
Europeiska kvalitétsmaskiner med möjligheter till full automation.

Med över 40 års teknisk erfarenhet inom verktygsmaskiner kan vi hitta en bra lösning för just ert företag. Vi tillhandahåller både nya och begagnade maskiner. Välkommna att ringa eller maila för att boka ett möte under mässan!

Michael Larsson, VD.
Michael.larsson@cmabs.se

Alexander Klevenfeldt, Säljare och Marknadsföring.
Alexander@cmabs.se

Följande maskinleveratörer representeras av oss i vårt bås på Elmia:

CORREA.
Med över 400 maskiner i Sverige är Correa ett välkänt märke. 3-6 axlig bearbetning mellan 1 och 30 meter i X. Ensamma med 5 år garanti på hela maskinen tack vare sin genomgående höga kvalitét. Tillverkas i Spanien, företaget startades på 40-talet.
Besök tillverkaren på https://www.nicolascorrea.com/en

PINACHO.
Ett självklart val för verkstäder som söker prisvärda svarvar.
CNC Fagor, Fanuc, Siemens. Optioner som C&Y-axel, drivna verktyg, hydraulchuck och hydrauliska stödlager, mm! Tillverkas i Spanien, företaget startades på 50-talet.
Besök tillverkaren på http://www.pinacholathescnc.com/en/

TOS HULIN.
TOS är ett välkänt namn i verkstadsindustrin med stor erfarenhet och hög kvalité.
Marknadens kraftfullaste och prisvärdaste karusellsvarvar. Allt till en precision som slår det mesta.
Tillverkas i Tjeckien.
Besök tillverkaren på https://www.toshulin.com/

SCHIESS.
Högkvalitativa tunga verktygsmaskiner med hydrostatgejdrar, hög precision och lång hållbarhet.
Karusellsvarvar, Arborrverk, Gantry portalfräsar, Egen design möjlig för specialproduktion.
Tillverkas i Tyskland.
Besök tillverkaren på https://www.schiessgmbh.de

Correa utökar serviceorganisationen i Sverige.

Correa utökar serviceorganisationen i Sverige.

Carlstad Machinetools som är generalagent åt Nicolas Correa, har nu fått uppdraget att skapa och leda en större serviceorganisation i Sverige:
– Efter en lyckad start med försäljningen kommer ett framtida behov av service behöva fyllas.
Därför har vi tillsammans med Correa, startat upp en ny serviceorganisation för att täcka detta.

Correa besökte oss i December 2021 och vi lade då upp en strategi för framtiden. Genom ett samarbete med NC Service, Svizza AB och Karl-Henrys har vi nu över 30 man till förfogande. Företagen har blivit godkända och auktoriserade av Correa i Spanien.

Det finns en väldigt stabil grund i denna organisation: NC Service har utfört service åt Correa i över 30 år. Svizza och Karl-Henrys har utfört många installationer med oss på begagnade Correor.
Vi har arbetat med dessa tre bolag som partners sedan starten 2010, så att utöka våra samarbeten till att omfatta även nya Correa-maskiner var för oss ett självklart och naturligt val.

Vi arbetar med människor och företag som har lång erfarenhet, bred kunskap och ett gott rykte på marknaden. Service ingår alltid på de nya maskiner vi säljer under garantitiden. Efter garantitiden utgått erbjuder vi fortsatt service och underhåll. Correa startades 1947 och har idag ca 350 anställda. Correa har också en egen serviceavdelning på 50 man som utför service och åker till sina maskiner vid behov.

Tack vare sin höga kvalitét och starka service kan Correa erbjuda upp till 5 års garanti på hela maskinen. Det är den enda tillverkaren inom verktygsmaskiner som erbjuder detta.

Carlstad Machinetools säljer en Correa Norma 25

Carlstad Machinetools säljer en Correa Norma 25

Carlstad Machinetools säljer ytterliggare en Correa bäddfräs till Sverige.
Denna ska till Guldsmedshyttans Mekaniska AB.

Maskinen heter Correa Norma 25 och är som namnet avslöjar – 2.5 meter i X. Den är utrustad med Heidenhain 640, indexerande huvud, kylning genom spindel, verktygsväxlare och spåntransportör. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/norma

Maskinen har fem års garanti och levereras tillsammans med en veckas utbildning. Correa är kända för sin höga kvalitét och långa livslängd. Det finns många verkstäder med gamla Correor som fortfarande står i produktion, de har stått där sedan 80- och 90-talet. I slutändan handlar det om en stor vinst för de kunder, som väljer en maskin med hög effektivitet och lång livslängd.

Installation sker Augusti 2022.

– Detta är den sjätte försäljningen, vi har haft en otrolig start tillsammans med Correa när vi blickar tillbaka för att summera året.

Bakom försäljningen ligger ett hårt arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité. Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra samarbetspartners, som Iscar och Renishaw, för att skapa en bra helhet.


Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021.

Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021.

Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021.

1. Ny patenterad lösning för Borr&Fräs-maskiner.
Lösningen är revolutionerande i sitt slag. Den gamla tekniken bygger på att borrspindeln alltid sitter fast i maskinen ram, varpå man fäster ett fräshuvud till borrcylindern. Detta begränsar det dockningsbara fräshuvudet eftersom detta då drivs av borrcylindern, som har ett lägre varvtal.

Den nya patenterade lösningen kombinerar fräsning i höga varvtal med traditionell arborrning.
Borrspindeln har en W-axel som ett vanlig arborrverk, men fungerar som ett inväxlingshuvud.
När man är klar med borrspindeln kan man växla in ett obegränsat fräshuvud med 6000 rpm.
Eller andra huvuden som elektrospindel, D’andrea, vinkelfräshuvud.
Lösningen kombinerar det bästa av två världar utan att kompromissa.

Borrspindel BM180.
Diameter: 180 mm.
W-axel: 1000 mm.
Spindeleffekt: 90 kW, S1 kontinuerlig drift.
Kraft: 3438 Nm, S1 kontinuerlig drift.


2. Correa Axia ny design, belönad med iF GOLD AWARD.
Correa Axia är en välkänd maskin som sålts i hundratals exemplar i Europa genom åren.
Under 2020 uppdaterades designen till ett mer användarvänligt och modernt utseende.
Detta belönades med International Forum Designs högsta pris, en Gold award.
https://ifworlddesignguide.com/entry/300893-axia
Av 7250 produkter var det endast 75 stycken som fick denna utmärkelse.

Modellens uppdaterade design presenterades i Correas monter under EMO 2021. Correa Axia är en modulär maskin som lämpar sig för Fordon-, Energi-, Försvarsindustri samt allmän bearbetning.
Maskinen på mässan har en X-rörelse på 7m, Vertikalrörelse 3m, Horisontalrörelse 2m, Fräshuvud UAD 6000 rpm samt ett interpolerande fräsbord 1750*1750 mm.

Carlstad Machinetools tillsammans med Nicolas Correa.
För två år sedan träffades Carlstad Machinetools och Correa på EMO i Hannover, det var då samarbetet mellan bolagen startade. Två år och en pandemi senare så har resultatet varit över förväntan. Samarbetet har idag genererat fem nya försäljningar till Sverige med ett totalt värde på 40 miljoner SEK och fler affärer förväntas framöver.

En stor del av detta beror på helhetskonceptet som Alexander Klevenfeldt arbetat fram.
– Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalitét. Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra samarbetspartners som Heidenhain och Iscar, för att skapa en bra helhet.

Kepa Rocandio, Victor Viryasov, Javier Garcia, José Nicolas Correa Barragán och Michael Larsson.

Carlstad Machinetools säljer 8m Correa bäddfräs till Lyckes Produktion.

Carlstad Machinetools säljer 8m Correa bäddfräs till Lyckes Produktion.

Carlstad Machinetools säljer en 8 meter lång bäddfräs till Lyckes Produktionsverktyg AB.

Maskinen heter Correa Norma L80 och levereras med fem års garanti. Den är utrustad med Heidenhain 640, trådlös handratt HR550, autoindexerande huvud, verktygsväxlare 60 platser, detalj- & verktygsprobe från Renishaw, spåntransportör och pendelkörning.
Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice.
Mer om modellen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/norma-l

Installation sker i Q1 2022. Efter detta hålls en veckas lång utbildning för operatörerna.

Bakom försäljningen ligger ett hårt arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité. Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra samabetspartners som Iscar, för att skapa en bra helhet.

/Alexander Klevenfeldt,
Carlstad Machinetools.

Carlstad Machinetools säljer två Correa till Rottne Industri.

Carlstad Machinetools säljer två Correa till Rottne Industri.

Carlstad Machinetools säljer två nya bäddfräsar till Rottne Industri.

Maskinerna är en central del i en stor investering om 40 miljoner som företaget gör, ni kan läsa mer om detta på Cision: https://news.cision.com/se/rottne-industri-ab/r/rottne-industri-storsatsar-investerar-40-miljoner-kronor

Maskinerna till Rottne heter Correa Fenix 60 och är fullutrustade med: Heidenhain 640, indexerande huvud 6000 rpm, roterande bord med W-axel, kylning genom spindel, verktygsväxlare, renishaw probar och spåntransportörer. De har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice.
Mer om modellen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/fenixMaskinerna har fem års garanti och levereras tillsammans med totalt fyra veckors utbildning, samt tillhörande dokumentation.

Bakom försäljningen ligger ett hårt arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité. Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra samabetspartners för att skapa en bra helhet.

/Alexander Klevenfeldt,
Carlstad Machinetools.

Carlstad Machinetools säljer ytterliggare en Correa bäddfräs.

Carlstad Machinetools säljer ytterliggare en Correa bäddfräs.

Carlstad Machinetools levererar ännu en Correa Bäddfräs. Denna gång är det till ett företag i närheten. Wermlands Industriplåt (WIPAB) ligger bara 20 minuter från vårt kontor.
Vi har tidigare sålt en svarv till Wipab och är glada för ett fortsatt förtroende.

Maskinen till Wipab heter Correa Xperta 20 och är som namnet avslöjar – 2 meter i X.
Den är utrustad med Heidenhain 640, indexerande huvud, kylning genom spindel, verktygsväxlare och spåntransportör. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/xperta

Maskinen har fem års garanti och levereras tillsammans med en hel veckas utbildning samt tillhörande dokumentation. Alla våra kunder erhåller också rabatt på Iscars verktyg och hållare.

Maskinen installeras om 2 månader.

Correa är kända för sin höga kvalitét och långa livslängd. Vi har besökt många verkstäder med gamla Correor som fortfarande står i produktion, de har stått där sedan 80- och 90-talet.
I slutändan handlar det om en stor vinst för kunden som väljer en maskin med hög effektivitet och lång livslängd.

Detta är andra försäljningen av en Correa sedan vi övertog agenturskapet för ca ett år sedan. Bakom försäljningen ligger ett hårt arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det också transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om” själva maskinen. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra partners som t.ex. Iscar, för att skapa en bra helhet.

/Alexander Klevenfeldt,
Carlstad Machinetools.

Carlstad Machinetools säljer en Correa bäddfräs!

Carlstad Machinetools säljer en Correa bäddfräs!

Ett av de största bolagen i Sverige har nu köpt en Correa bäddfräs av Carlstad Machinetools.
Enligt avtal får vi inte avslöja vem kunden är.

Kunden hade sen tidigare en äldre Correa från 80-talet och det var dags att byta upp sig till en modernare maskin med större arbetsområde och fler funktioner. Har man haft en maskin som fungerat i över 33 år så vet man vad kvalitét innebär, Correa blev således det naturliga valet.

Den nya maskinen heter Correa Xperta 45 och är som namnet avslöjar – 4.5 meter i X.
Maskinen är utrustad med Heidenhain 640, indexerande huvud, kylning genom spindel, verktygsväxlare och dubbla spåntransportörer.
Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice.
Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/xperta

Maskinen kommer att levereras under Q3 2021, på begäran av kund.
(Normal leveranstid 3-4 månader beroende på utrustning).
Maskinen har två års garanti och levereras tillsammans med en hel veckas utbildning och tillhörande dokumentation. Det medföljer också ett verktygspaket från Iscar till maskinen.
Alla våra kunder erhåller rabatt på Iscars verktyg och hållare, rabatten är giltig hela garantitiden.

– Bakom försäljningen ligger ett hårt arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det också transport, installation, garanti, service, underhåll, reservdelar och allt “runt om” själva maskinen. Vi har förhandlat både om villkor och priser med Correa och andra partners, som t.ex. Iscar, för att skapa en bra helhet.

Det känns som vi hittat rätt nu. Det lär inte dröja innan nästa försäljning är klar, vi har flertalet projekt som är i sina slutskeenden. Många av dessa är kunder som har just en äldre Correa, och nu vill byta upp sig till en nyare maskin med större arbetsområde och fler funktioner.

/Alexander Klevenfeldt,
Säljare och marknadsföring på Carlstad Machinetools.

Carlstad Machinetools möter kunder & agenturer på EMO Hannover 2019, 16-21 Sept.

Carlstad Machinetools möter kunder & agenturer på EMO Hannover 2019, 16-21 Sept.


Den 16-21e September hålls den största maskinmässan i Europa, EMO.
Carlstad Machinetools kommer att vara där för att träffa er kunder tillsammans med våra agenturer i Hannover, Tyskland. Med över 40 års teknisk erfarenhet inom verktygsmaskiner kan vi hitta bäst lösning, till bäst pris, för just ert företag.

Boka ett möte så hjälper vi er:

Michael Larsson, VD.
Michael.larsson@cmabs.se

Alexander Klevenfeldt, Försäljning & Marknadsföring.
Alexander@cmabs.se

Vi representerar nedanstående agenturer på den svenska marknaden och återfinns hos dem på följande platser:

TOS KURIM – HALL 13, STAND A28.
Ett märke som gjort sig känt för sina kraftfulla och robusta bäddfräsar och arborrverk.
Allt till en precision som slår det mesta.
De mest prisvärda bäddfräsarna jämfört pris mot effektivitet och livslängd.
För att komma till tillverkarens websida: http://www.tos-kurim.cz/en/

TOS HULIN – HALL 13, STAND A28.
TOS är ett välkänt namn med stor erfarenhet och kvalité. Marknadens kraftfullaste karusellsvarvar. Allt till en precision som slår det mesta.
För att komma till tillverkarens websida: www.toshulin.cz/default.asp?l=EN

PINACHO – HALL 16, STAND A20.
Pinacho, en spansk svarvtillverkare som funnits sedan 50-talet.
Har de absolut prisvärdaste CNC och TEACH-IN svarvarna på marknaden.
Svarvarna går givetvis att få med C-axel, Y-axel och drivna verktyg (live tool).
Hydrauliska självcentrerade stödlager, hydraulchuckar, mm. mm.
För att komma till tillverkarens webbsida: http://www.pinacholathescnc.com/en/

RAIS – HALL 27, STAND C09.
Vårt senaste tillskott av maskintillverkare, en bulgarisk producent av fleroppar.
De har allt från vanliga 3-axliga maskincenter till 5-axliga med simultankörning.
Storlekar från 400 – 2.200 mm i X. Håller fina toleranser och hög kvalité.
För att komma till tillverkarens websida: http://www.rais-bg.com/index.php

Carlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!

Carlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!

Carlstad Machinetools fortsätter expandera på flera fronter.
Det nyaste samarbetet är med Siemens Finans. Från och med idag kan vi erbjuda leasing och skräddarsydda finansieringslösningar från Siemens vid maskininvesteringar.

Som kund kommer man nu kunna se ett pris per månad direkt i alla våra offerter. Det är många kunder som frågar om leasing, så att denna informationen finns med “från start” känns naturligt.
– Att ha ett så stabilt och gediget företag som Siemens som partner känns betryggande, vi ser fram emot ett långvarigt och givande samarbete. /Alexander Klevenfeldt.

Välkomna in att hitta din maskin hos oss! www.cmabs.se

Carlstad Machinetools flyttar FM Industri som ägs av Motala Verkstad Group!

Carlstad Machinetools flyttar FM Industri som ägs av Motala Verkstad Group!

Motala Verkstad Group köpte upp FM Industri och reorganiserar nu inför framtiden. I detta ingår att flytta produktionen från Malmö till Kristinehamn och Motala.
Carlstad Machinetools har fått uppdraget att leda projektet med flytten och arbetar tillsammans med Karl Henrys Maskinservice, som är en god partner sedan länge. Carlstad Machinetools grundades 2010 och Michael Larsson har som f.d maskinbyggare god kunskap om tunga och stora maskiner så som Karusellsvarvar och Portalfräsar. Vi är stolta över att få leda detta projekt för FM Industri och MVG, det är ett fåtal företag i Sverige som klarar av att utföra den här typen av arbete.

MVG skriver följande:
I maj 2018 tog en kapitalstark ägare ett nytt grepp kring MVG. Med en vision om ett stärkt och framgångsrikt MVG sjösattes då ett omfattande investerings och åtgärdsprogram.
Som ett led i åtgärdsprogrammet konsoliderar nu MVG sin verksamhet till tre platser, och kommer därmed flytta produktionen från verkstaden i Malmö till övriga verkstäder. Förändringen sker för att bättre kunna samordna produktionen och leverans till koncernens kunder.
Länk: http://www.mvg.se/news/motala-verkstad-group-mvg-invests-and-reorganizes-for-the-futuremotala-verkstad-group-mvg-investerar-och-omorganiserar-fr-framtiden

100 år i produktion, är det möjligt? SCHIESS GMBH

100 år i produktion, är det möjligt? SCHIESS GMBH

Carlstad Machinetools är agenter för det tyska bolaget Schiess GMBH. De har en gedigen bakgrund i maskintillverkning och bolaget startade sin verksamhet för över 150 år sedan.
Även om deras maskiner är i en högre prisklass så levereras också kvalité därefter.

Vill man köpa en maskin som håller i 7 år. Eller vill man köpa en maskin som håller i 100 år?
Vår tyska leverantör SCHIESS GMBH sålde nyligen två maskiner till en nöjd kund i Kroatien. Det kroatiska bolaget som sysslar med karusellsvarvning köpte sin första ERNST SCHIESS maskin för 100 år sedan. Och nu är det dags igen, de har nu beställt två vertikala karusellsvarvar, Vertimaster VMG6-PS och Vertimaster VMG1.25-PS

Har man kapitalet och produktion som skall gå i många år, då är det en värd investering även för den vanliga verkstaden.

Carlstad Machinetools introducerar SRS – Smart Router Service!

Carlstad Machinetools introducerar SRS – Smart Router Service!

Industri 4.0 leder utvecklingen med robotar, automation och smarta lösningar.
Under 2017 introducerade Carlstad Machinetools SRS, Smart Router Service, på den svenska marknaden.
Varför vänta 24-72 timmar på service?
Vid maskinköp (gäller endast nya maskiner) skickar vi med en router som är integrerad i maskinen för snabb diagnostik, utan extra kostnad. Genom denna kan vi guida er direkt ifrån vår supportavdelning om ni behöver hjälp med er maskin. Det är ett smart koncept som kompletterar den standardiserade servicen genom att drastiskt förkorta tiden för hjälp vid problem.