Correa portalfräs FOX40 till Sverige.

Correa portalfräs FOX40 till Sverige.

Carlstad Machinetools säljer en portalfräs från Correa till Sverige.
Kunden heter MP-Bolagen och återfinns i Ekenässjön utanför Vetlanda.

Peter Thomsen, Verktygschef på MP-bolagen berättar:
– Maskinen ska användas på MP-Bolagens avdelning för pressverktyg. Tillverkningen på MP-Bolagen, pressverktyg är inriktad mot stora transfer- och följdverktyg för slutkunder inom t ex fordonsbranschen. MP-Bolagen kommer i första hand att använda maskinen för bearbetning av stora verktygsplattor i stål och i gjutgods, men även för lågseriebearbetning av stora detaljer till ett antal olika kunder.

Correa FOX40 är som namnet avslöjar – 4 meter i X. Den är bland annat utrustad med: Heidenhain 640, trådlös handratt, automatiskt fräshuvud UDX 10.000 rpm 640 Nm, kylning genom spindel, verktygsväxlare, mätprobar från Renishaw och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/fox

Maskinen har fem års garanti och levereras komplett med installation och två veckors utbildning.

Installation sker under hösten 2023.

– Detta blir den tionde affären med Correa sedan vi övertog agenturskapet.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat om både villkor och priser med Correa och andra samarbetspartners, t.ex Renishaw, för att skapa en bra helhet.

/Alexander Klevenfeldt, Försäljningsansvarig.
Carlstad Machinetools AB.

Comments are closed.