Gigantisk Correa portalfräs installerad i Sverige.

Gigantisk Correa portalfräs installerad i Sverige.

Carlstad Machinetools har nyligen installerat en gigantisk portalfräs i Sverige.
Den ca 100 ton tunga maskinen står hos Car-o-Liner i Kungsör.

Correa FOX M 110 är som namnet avslöjar – 11 meter i X. Den är bland annat utrustad med: Heidenhain 640, trådlös handratt, automatiskt fräshuvud UAD 6.000 rpm & 1375 Nm, verktygsväxlare, vibrationsövervakning, CCTV, mätprobar från Renishaw och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Mer om maskintypen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/fox-m

Maskinen har fem års garanti och levereras komplett med installation. Utöver vår basutbildning har ytterliggare utbildningspaket levererats av Heidenhain Sverige.
– Vi har nu referensmaskiner från hela Correas produktsortiment installerade i Sverige.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat om både villkor och priser med Correa och andra partners, b.la Renishaw och Heidenhain, för att skapa en bra helhet.

/Carlstad Machinetools AB.

Comments are closed.