YASKAWA investerar i en Correa bäddfräs

YASKAWA investerar i en Correa bäddfräs

Carlstad Machinetools säljer en bäddfräs från Correa till Sverige.
Kunden heter Yaskawa och nedan följer en kort presentation av företaget.

Vi gör nytta med Yaskawa-teknologi
Yaskawas verksamhet i Sverige grundades på 70-talet och är en del av globala Yaskawa Electric Corporation, en koncern börsnoterad i Tokyo. Yaskawa är en av världens ledande tillverkare av industrirobotar samt el- och servomotorer. Det finns över en halv miljon MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. Yaskawa Nordic är en tongivande del av en global koncern van att trampa ny mark med hjälp av automationslösningar i världsklass. Med tillgång till internationellt ledande teknologi skapar vi tillväxt och konkurrenskraft på hemmaplan. På Yaskawa Nordic har vi applikationskunskapen och innovationskraften som krävs för att Yaskawa-teknologin ska nå sin fulla potential på nordiska marknaden. Idag levererar vi ledande tekniklösningar för att automatisera produktion över hela världen.

Yaskawa Nordic har cirka 300 medarbetare och bedriver verksamhet i Torsås, Kalmar och Jönköping, med samarbetspartners över hela Sverige. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Investeringen gäller en Correa Norma L45 och är som namnet avslöjar – 4.5 meter i X. Den är bland annat utrustad med: 4e axel integrerat rundbord, Heidenhain 640, trådlös handratt, Automatiskt fräshuvud 6000 rpm, full inkapsling med utsug, kylning & luft genom spindel, verktygsväxlare 80 platser, mätprobar och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice.
Mer om maskinen finner ni på: https://www.nicolascorrea.com/en/norma-l
Maskinen har fem års garanti och levereras komplett med installation och en veckas utbildning.

– Vi har nu referensmaskiner från hela Correas produktsortiment installerade i Sverige.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalité.
Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”. Vi har förhandlat om både villkor och priser med Correa och andra partners, b.la Renishaw och Heidenhain, för att skapa en bra helhet.

/Carlstad Machinetools AB.

Comments are closed.